Klimaat Rotterdam

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Rotterdam en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Rotterdam

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Rotterdam

Rotterdam, gelegen in het westen van Nederland aan de Maas, heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en koele zomers. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt rond de 20-25 graden Celsius, terwijl het in de wintermaanden rond de 5 graden Celsius is. Regenval is het hele jaar door mogelijk, maar de meeste neerslag valt in de herfst en winter, met een gemiddelde van ongeveer 65-75 mm regen per maand. De wind kan in alle seizoenen een factor zijn, met gemiddelde windkrachten tot 5-6 Beaufort.

Voor toeristen is de beste periode om Rotterdam te bezoeken van mei tot september, wanneer de temperaturen hoog zijn en de kans op regen en wind het laagst is. In deze maanden zijn er ook veel evenementen, festivals en activiteiten in de stad, zoals de Wereldhavendagen en de Rotterdamse Zomerfestivals. Voor degenen die niet van drukte houden, kan het bezoeken van Rotterdam in de winter ook een optie zijn, omdat de stad dan minder toeristisch is en er mooie kerstmarkten en lichtshows zijn. Houd er wel rekening mee dat het weer dan kouder en nat kan zijn.