Weer in Nederland

Waarschuwingen Nederland

Plaatselijk gladheid door bevriezing van natte weggedeelten
Plaatselijk gladheid door bevriezing van natte weggedeelten
Vandaag
Morgen
Overmorgen
Weerwaarschuwingen
Code geel:
Code geel: In binnenland komt plaatselijk gladheid voor door bevriezing van natte weggedeelten. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid.
Weer in Europa

Waarschuwingen Europa

Vandaag
Morgen
Overmorgen

Weercode legenda

Code geel:
Er is een waarschuwing uitgegeven voor gevaarlijke weersomstandigheden. De impact is waarschijnlijk beperkt, maar het is verstandig om na te gaan of de waarschuwing gevolgen heeft voor je persoonlijke planning en omstandigheden. (wees alert)

Code oranje:

Er is een waarschuwing uitgegeven voor gevaarlijke weersomstandigheden. De impact kan groot zijn, zowel persoonlijk als in de regio. Het is verstandig om na te gaan of de waarschuwing gevolgen heeft voor je persoonlijke planning en omstandigheden. (wees voorbereid)

 

Code rood:

Er is een waarschuwing uitgegeven voor gevaarlijke weersomstandigheden. De impact zal groot zijn in de regio. Het is verstandig om na te gaan of de waarschuwing gevolgen heeft voor je persoonlijke planning en omstandigheden. (onderneem actie)

Weerwaarschuwingen: wanneer worden deze codes afgegeven?

In het geval van bijzondere weersituaties, die gevaarlijk kunnen zijn of kunnen leiden tot schade of overlast, geeft Weerplaza een waarschuwing uit. Deze waarschuwingen kennen drie niveaus: code geel, code oranje en code rood. Welk niveau er geldt, hangt vanzelfsprekend van het weerverschijnsel af, maar ook bijvoorbeeld van de omvang van het gebied dat met gevaarlijk weer te maken heeft. Voor een Waarschuwing Extreem Weer of een Weeralarm, dat het KNMI uitgeeft, geldt dat Weerplaza deze waarschuwingen altijd overneemt.

Bekijk ook de video: hoe werkt een weercode?

Radar preview

Buien en onweerradar