Klimaat Kaapstad

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Kaapstad en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Kaapstad

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Kaapstad

Kaapstad in Zuid-Afrika heeft een mediterraan klimaat met warme en droge zomers en milde en natte winters. De beste periode om naar deze stad te reizen is tussen januari en april, wanneer de temperaturen hoog zijn en de regenval laag is. In januari en februari zijn de temperaturen het hoogst, met een gemiddelde maximumtemperatuur van respectievelijk 27,7 en 27,1 graden en een lage regenval van 15,2 en 10,0 mm. In maart en april zijn de temperaturen iets lager, maar nog steeds aangenaam met een gemiddelde maximumtemperatuur van respectievelijk 25,8 en 24,6 graden en een gemiddelde regenval van 23,5 en 33,3 mm.

De wintermaanden van juni tot en met augustus zijn het natste en koudste seizoen. In juni valt er gemiddeld 105,4 mm regen in Kaapstad, terwijl de temperaturen dalen naar een gemiddelde maximumtemperatuur van 20,7 graden. Bovendien is de UV-index laag op dit moment, waardoor het minder aangenaam is om buitenactiviteiten te ondernemen. In september en oktober worden de temperaturen weer iets hoger, terwijl de regenval afneemt tot respectievelijk 41,8 en 26,2 mm. November en december zijn ook aangename maanden om naar Kaapstad te reizen, met maximumtemperaturen van respectievelijk 24,6 en 26,0 graden en een lage regenval van 32,3 en 16,8 mm.