Klimaat Sydney

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Sydney en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Sydney

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Sydney

Sydney heeft een gematigd klimaat met milde winters en warme zomers. De temperatuur schommelt tussen de 20 en 30 graden, afhankelijk van de tijd van het jaar. De beste periode om Sydney te bezoeken is van september tot november en van maart tot mei, wanneer de temperatuur comfortabel is en er minder kans is op regen. Tijdens de zomermaanden van december tot februari kan het behoorlijk warm worden met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden. Het regenseizoen in Sydney loopt van juni tot augustus met een gemiddelde neerslag van 113,6 mm per maand. Echter, het regent niet constant en er zijn nog steeds veel zonnige dagen in deze periode. De UV index is het hoogst in januari en december met respectievelijk 13,0 en 12,7, dus het is belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om verbranding door de zon te voorkomen.