Klimaat Sjanghai

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Sjanghai en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Windgrafieken voor Sjanghai

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Sjanghai

Shanghai is gelegen aan de oostkust van China en heeft een subtropisch klimaat met vier seizoenen. De zomers zijn heet en vochtig met temperaturen die in juli en augustus kunnen oplopen tot 37,6 graden. De winters zijn over het algemeen mild, met temperaturen rond de 17 graden in januari en een gemiddelde regenval van 56,7 mm. De beste periode om naar Shanghai te reizen is in de lente en de herfst. De lente, van maart tot mei, is mild en aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 23,5 graden en een gemiddelde regenval van 88,5 mm in maart tot 142,4 mm in mei. In de herfst, van september tot november, zijn de temperaturen mild tot warm met een gemiddelde temperatuur van 23,4 graden in november en een gemiddelde regenval van 59,0 mm. Dit zijn ideale maanden om de stad te verkennen en te genieten van de prachtige parken en tuinen die Shanghai te bieden heeft. Weerplaza raadt reizigers aan om de weerberichten in de gaten te houden, vooral tijdens de zomermaanden waarin er kans is op tyfoons. Het is ook belangrijk om bescherming tegen de zon te dragen vanwege de hoge UV index, vooral in de zomermaanden.