Klimaat Denpasar

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Denpasar en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Zongrafieken voor Denpasar

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Denpasar

Denpasar, gelegen op het eiland Bali, heeft een tropisch moessonklimaat met hoge temperaturen en regenval gedurende het hele jaar. De beste periode om naar Denpasar te reizen als toerist is tussen april en oktober, wanneer het droger is en de temperatuur rond de 29 graden ligt. Vanaf januari tot maart is het regenseizoen in volle gang met maximum temperaturen van 29 tot 30 graden. In deze periode is er een hogere kans op hevige regenbuien en overstromingen. Vanaf april tot oktober is het droger en zonniger met gemiddeld minder regen. De temperaturen blijven hoog, tussen de 28 en 29 graden, maar er is een lichte afname in luchtvochtigheid. Van november tot december neemt de regenval weer toe en kunnen er hevige stormen voorkomen. De temperaturen blijven hoog, met maximum temperaturen van 29 graden. Kortom, de beste periode om naar Denpasar te reizen als toerist is tussen april en oktober vanwege het zonnigere en drogere weer met aangename temperaturen rond de 29 graden. Ongeacht wanneer je reist, het is aan te raden om je te kleden in luchtige en ademende kleding en om altijd een paraplu of regenjas bij de hand te hebben.