Klimaat Osaka

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Osaka en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Zongrafieken voor Osaka

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Osaka

Osaka heeft een gematigd zeeklimaat met warme zomers en milde winters. De beste periode om Osaka te bezoeken als toerist is van maart tot en met mei en van september tot en met november. Tijdens deze maanden is de temperatuur aangenaam, met gemiddelde temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Bovendien valt er tijdens deze maanden relatief weinig neerslag. In de zomermaanden kan het erg warm en vochtig worden, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 35 graden. Daarbij valt er veel regen, vooral in juni en juli. In de wintermaanden kan het fris zijn, met temperaturen die soms onder het vriespunt kunnen komen. Desondanks valt er dan minder neerslag dan in de zomermaanden. Als toerist is het daarom aan te raden om Osaka te bezoeken in het voor- of najaar, wanneer het klimaat aangenaam is en er weinig neerslag valt.