Klimaat Kuala Lumpur

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Kuala Lumpur en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Zongrafieken voor Kuala Lumpur

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, gelegen in Maleisië, heeft een warm en vochtig klimaat gedurende het hele jaar. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 32 en 35 graden, met een hoge luchtvochtigheid. De beste periode om Kuala Lumpur te bezoeken is van mei tot juli, wanneer de regenval gemiddeld is en de temperaturen iets lager zijn. Van januari tot maart is de regenval hoog, met gemiddeld meer dan 200 mm per maand. De maanden april tot en met november zijn erg nat, met een gemiddelde regenval van meer dan 250 mm per maand. December is ook vrij nat, met een gemiddelde regenval van 327,4 mm. De UV index ligt tussen de 11 en 14, wat betekent dat er hoog risico is op huidbeschadiging door de zon. Toeristen die Kuala Lumpur willen bezoeken, moeten zich daarom goed beschermen tegen de zon en rekening houden met de regenval.