Klimaat Singapore

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Singapore en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Singapore

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Singapore

Singapore heeft een tropisch klimaat met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 29 en 30 graden en de gemiddelde luchtvochtigheid is rond de 80%. Het regenseizoen loopt van november tot en met januari, met hevige regenbuien en soms overstromingen als gevolg. De beste periode om Singapore te bezoeken als toerist is van februari tot en met april, wanneer de regenval gemiddeld lager is en de temperaturen iets lager zijn dan in de andere maanden. Tijdens deze periode is het ook minder druk en zijn de prijzen voor accommodatie en activiteiten over het algemeen goedkoper. Houd er rekening mee dat de UV-index gedurende het hele jaar hoog is, dus zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème gebruikt en beschermende kleding draagt als je naar buiten gaat.