Klimaat Taipei

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Taipei en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Taipei

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Taipei

Taipei, gelegen in het noorden van Taiwan, heeft een subtropisch klimaat met het hele jaar door hoge temperaturen en neerslag. De beste periode om Taipei te bezoeken als toerist is van november tot en met maart, wanneer de temperaturen comfortabel zijn en de neerslag minimaal is. In de winter, van december tot februari, is de temperatuur gemiddeld rond de 25 graden en is er minder neerslag dan in de zomermaanden. In de zomermaanden, van juni tot en met augustus, zijn de temperaturen hoog en de neerslag het hevigst. Het kan dan ook erg benauwd worden in Taipei, dus het is belangrijk om voldoende water te drinken en beschermende kleding te dragen. Het UV-niveau in Taipei is het hele jaar door hoog, dus het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon en genoeg zonnebrandcrème te gebruiken. De beste maanden om te genieten van de zon zijn maart tot en met mei, wanneer de temperaturen rond 30 graden liggen en er minder neerslag is dan in de zomermaanden.