Klimaat Bangkok

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Bangkok en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Windgrafieken voor Bangkok

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Bangkok

Bangkok heeft een tropisch moessonklimaat, met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. De beste tijd om Bangkok te bezoeken is van november tot februari, wanneer de temperatuur iets lager en het weer droger is. In deze periode is het overdag vaak zonnig en aangenaam warm, terwijl het 's nachts afkoelt tot een aangename temperatuur. De maanden maart tot en met mei zijn het heetst, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 35°C en een hoge luchtvochtigheid. De regenperiode begint in juni en gaat door tot oktober, met in september en oktober de meeste regenval. Tijdens deze maanden kan het weer onvoorspelbaar zijn, met zware regenval en soms zelfs overstromingen. Toeristen die in deze periode reizen, moeten rekening houden met vertragingen en annuleringen vanwege het weer. Het is aan te raden om tijdens deze periode lichte, ademende kleding te dragen en een regenjas mee te nemen.