Klimaat Chiang Mai

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Chiang Mai en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Vochtigheidgrafieken voor Chiang Mai

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Chiang Mai

Chiang Mai in Thailand heeft een tropisch savanneklimaat met warme temperaturen gedurende het hele jaar. De beste periode om naar Chiang Mai te gaan als toerist is van november tot en met februari. Tijdens deze maanden is de temperatuur aangenaam met een maximum van ongeveer 34 graden in november en december, en een gemiddelde regenval van slechts 29,7 mm in november. In maart en april wordt de temperatuur warmer met een maximum temperatuur van respectievelijk 39,4 en 41,5 graden en een gemiddelde regenval van respectievelijk 10 en 29,7 mm. Mei tot en met september is het regenseizoen, met hevige regenbuien en een gemiddelde regenval van 140,4 mm in juni en 255,7 mm in augustus. Het regenseizoen kan leiden tot overstromingen en landslides, wat de reiservaring kan beïnvloeden. In oktober begint het droge seizoen weer met aangename temperaturen en een gemiddelde regenval van 131,9 mm. In december is de temperatuur het laagst met een maximum van 33,1 graden en een gemiddelde regenval van 11,8 mm.