Klimaat Hua Hin

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Hua Hin en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Hua Hin

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Hua Hin

Hua Hin heeft een tropisch klimaat, met hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid het hele jaar door. De beste periode om Hua Hin te bezoeken is tussen november en februari, wanneer het klimaat droger en milder is. De maximumtemperaturen in deze periode zijn gemiddeld tussen de 30 en 32 graden, met een gemiddelde windkracht van 4. 0 en relatief weinig neerslag. De maanden maart en april zijn ook redelijk goed om te bezoeken, hoewel er meer kans is op regen en de temperaturen hoger liggen, tussen de 33 en 35 graden. De maanden mei tot en met oktober zijn het minst geschikt om Hua Hin te bezoeken vanwege de hoge luchtvochtigheid en de frequente regenval, met september als natste maand. De UV-index is hoog gedurende het hele jaar, met pieken in februari en maart, dus het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen de zon wanneer je deze regio bezoekt.