Klimaat Ko Lanta

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Ko Lanta en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Ko Lanta

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Ko Lanta

Koh Lanta, een eiland in het zuiden van Thailand, heeft over het algemeen warme temperaturen gedurende het hele jaar. De beste periode om te bezoeken als toerist is tussen november en april omdat dit de droogste maanden zijn met gemiddelde neerslag tussen de 30 en 173 mm per maand. Januari tot april zijn de warmste maanden met temperaturen tussen de 31. 5°C en 32. 6°C. De UV-index is ook hoog, variërend van 11. 2 in januari tot 14. 2 in september, dus vergeet niet om zonnebrandcrème mee te nemen. De regenperiode begint in mei tot en met oktober met een gemiddelde neerslag van 224 tot 310 mm per maand. Het is belangrijk om te weten dat dit gebied gevoelig is voor overstromingen tijdens het regenseizoen. Over het algemeen is Koh Lanta ideaal voor toeristen tussen november en april vanwege de drogere en mildere klimaatcondities.