Klimaat Krabi

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Krabi en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Krabi

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Krabi

Krabi ligt in het zuiden van Thailand en heeft een tropisch klimaat met hoge temperaturen en veel regenval. De beste periode om naar Krabi te gaan als toerist is van november tot februari, wanneer de temperaturen rond de 30 graden liggen en er weinig regen valt. In deze periode is het ook minder benauwd door de lagere luchtvochtigheid. Van maart tot mei wordt het warmer en vochtiger, met hogere regenval en gemiddelde temperaturen van boven de 30 graden. Juni tot oktober is het regenseizoen in Krabi, met zware regenbuien en hoge luchtvochtigheid. September is de meest regenachtige maand met gemiddelde regenval van bijna 300 mm. Het is dan ook aan te raden om in deze periode niet naar Krabi te reizen. Over het algemeen zorgt het klimaat van Krabi voor hete en vochtige omstandigheden, die evenwel uitnodigend zijn voor een bezoek aan de talrijke prachtige stranden. Buiten het regenseizoen is het klimaat in Krabi perfect om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio en de diverse activiteiten die de regio aanbiedt.