Klimaat Pattaya

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Pattaya en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Pattaya

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Pattaya

Pattaya is gelegen aan de oostkust van Thailand en heeft een tropisch savanneklimaat met een regenseizoen van mei tot en met oktober en een droog seizoen van november tot en met april. De beste periode om Pattaya te bezoeken als toerist is tijdens het droge seizoen omdat de temperaturen gemiddeld tussen de 32 en 33 graden liggen en er weinig regen valt. In december en januari ligt de gemiddelde neerslag onder de 50 mm en in februari en maart onder de 40 mm. De gemiddelde UV-index is het hoogst in september en augustus met respectievelijk 13. 7 en 13. 8. Tijdens het regenseizoen kan de gemiddelde neerslag oplopen tot meer dan 200 mm per maand. In mei en juni is de gemiddelde neerslag het hoogst met respectievelijk 107. 7 mm en 114. 6 mm. Het is dan ook aan te raden om tijdens deze maanden rekening te houden met hevige regenbuien.