Klimaat Phi Phi Don

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Phi Phi Don en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Phi Phi Don

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Phi Phi Don

Phi Phi Don is een populaire toeristische bestemming in Thailand vanwege de prachtige stranden en kristalheldere wateren. Het eiland heeft een tropisch klimaat met hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. De beste tijd om Phi Phi Don te bezoeken als toerist is van november tot en met februari, wanneer de temperaturen iets lager zijn en de regenval minimaal is. In januari is de maximumtemperatuur 30. 3 graden en de gemiddelde regenval is 96. 0 mm. In februari stijgt de maximumtemperatuur tot 30. 8 graden, terwijl de gemiddelde regenval aanzienlijk afneemt tot 21. 8 mm. In maart is de maximumtemperatuur 31. 0 graden en de gemiddelde regenval stijgt naar 38. 6 mm. In april stijgt de gemiddelde regenval verder naar 162. 7 mm, terwijl de maximumtemperatuur rond de 30. 9 graden blijft. In mei wordt het nog natter met gemiddeld 249. 2 mm regenval en een maximumtemperatuur van 30. 5 graden. Juni tot september zijn de natste maanden, met gemiddeld meer dan 200 mm regenval per maand en maximumtemperaturen rond de 29. 5 graden. In oktober daalt de regenval iets tot 277. 5 mm en de maximumtemperatuur blijft rond de 29. 5 graden. In november zakt de gemiddelde regenval naar 241. 1 mm en de maximumtemperatuur is 29. 6 graden, terwijl december een drogere maand is met gemiddeld 122. 2 mm regenval en een maximumtemperatuur van 29. 8 graden.