Klimaat Phuket

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Phuket en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Phuket

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Phuket

Phuket, Thailand heeft een tropisch moessonklimaat met hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid gedurende het hele jaar. De beste periode om Phuket te bezoeken als toerist is van november tot en met februari, wanneer het klimaat droger en minder vochtig is. In januari is de gemiddelde temperatuur 30. 3 graden, met een maximum UV-index van 11. 1 en een gemiddelde regenval van 96. 0 mm. Februari is de droogste maand met een gemiddelde regenval van slechts 21. 8 mm en een maximum temperatuur van 30. 8 graden en een maximum UV-index van 12. 8. In maart is de gemiddelde temperatuur 31. 0 graden, met een maximum UV-index van 13. 9 en een gemiddelde regenval van 38. 6 mm. Tijdens de regenseizoenen van mei tot en met oktober zijn de temperaturen nog steeds hoog, maar er is meer kans op regenval, met gemiddeld meer dan 200 mm per maand. In september is er het hoogste gemiddelde regenval van 296 mm.