Klimaat Dubai

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Dubai en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Dubai

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Dubai

Dubai is gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten en heeft een woestijnklimaat. De temperaturen zijn erg hoog gedurende het hele jaar, met de zomers die extreem heet zijn en de winters die mild zijn. De beste tijd om Dubai te bezoeken is van november tot en met maart, wanneer de temperaturen iets minder extreem zijn. In deze maanden zijn de maximumtemperaturen nog steeds hoog, variërend van 28.8 graden in januari tot 36.2 graden in maart.

De zomermaanden van juni tot en met september zijn extreem heet, met temperaturen die oplopen tot wel 45 graden in juli. De gemiddelde regenval is minimaal in Dubai, met uitzondering van de maanden maart en november, die iets meer neerslag kennen. Het is daarom belangrijk om voldoende bescherming tegen de zon te dragen, aangezien de UV index het hele jaar door hoog is. Kortom, Dubai is het hele jaar door een warme bestemming, maar voor een aangenaam verblijf wordt een bezoek tussen november en maart aangeraden.