Klimaat Hanoi

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Hanoi en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Hanoi

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Hanoi

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, heeft een subtropisch klimaat met duidelijk verschillende seizoenen. De beste periode om deze stad te bezoeken is van februari tot april, wanneer de temperaturen mild zijn, er weinig regen valt en de luchtvochtigheid laag is. In deze periode is de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden en de gemiddelde regenval rond de 100 millimeter per maand. Van mei tot en met september is het erg warm en vochtig in Hanoi, met temperaturen die oplopen tot boven de 35 graden en een hoge luchtvochtigheid. Dit is ook het regenseizoen, met de meeste regenval in juli en augustus. Als je Hanoi in deze periode bezoekt, is het belangrijk om rekening te houden met hevige regenval en mogelijke overstromingen. Van oktober tot en met januari wordt het koeler en droger, met milde temperaturen en minder regenval. De gemiddelde temperatuur is dan rond de 25 graden en de gemiddelde regenval rond de 50 millimeter per maand.