Klimaat Borkum

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Borkum en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Borkum

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Borkum

Het klimaat op Borkum, een eiland gelegen in de Duitse Waddenzee, kan worden beschreven als een gematigd zeeklimaat. De temperaturen zijn het hele jaar door mild, met de warmste maanden tussen mei en september, met een piek in augustus waar de maximumtemperatuur gemiddeld 26,3 graden Celsius is. De wintermaanden zijn relatief koel met temperaturen rond de 10 graden Celsius.

De zomermaanden zijn de beste periode om Borkum te bezoeken als toerist, omdat de temperaturen aangenaam zijn en de regenval relatief laag is. De meeste regen valt in de wintermaanden, met december als de natste maand met gemiddeld 82,9 millimeter regen. De zonuren zijn het hoogst in de zomermaanden, met een maximum UV index van 6,4 in juli. De wind op Borkum kan soms sterk zijn, vooral in de wintermaanden, met een maximum windkracht van 8,0 in januari en februari. Kortom, Borkum is een ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie met mild klimaat en mooi weer.