Klimaat Angers

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Angers en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Vochtigheidgrafieken voor Angers

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Angers

Angers in Frankrijk heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen en neerslag gedurende het hele jaar. De beste periode om Angers te bezoeken is van april tot en met september, wanneer de temperaturen warmer zijn en de neerslag minder frequent is. In juni en juli kunnen de dagen behoorlijk warm zijn met maxima van ongeveer 30 graden, maar de luchtvochtigheid blijft relatief laag. De wintermaanden zijn koeler en regenachtiger, met gemiddelde temperaturen onder 15 graden. De meeste regen valt in oktober en december met respectievelijk 83,5 en 74,7 mm gemiddelde neerslag. De stad heeft het hele jaar door een matige windkracht en lage UV-index, wat betekent dat zonnebrandcrème wel nodig is, maar geen hoge beschermingsfactor vereist.