Klimaat Bordeaux

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Bordeaux en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Zongrafieken voor Bordeaux

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Bordeaux

Bordeaux is een stad in het zuidwesten van Frankrijk en staat bekend om zijn uitstekende wijnen. Het klimaat in Bordeaux is over het algemeen mild en gematigd. De beste periode om naar Bordeaux te gaan als toerist is van mei tot en met september. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en gemiddelde regenval is ook laag te noemen. In de zomermaanden juli en augustus kan het behoorlijk warm worden met maximum temperaturen van 34,7°C en 35,5°C respectievelijk. Er valt echter weinig regen in deze maanden, wat het een ideale tijd maakt om de stad te verkennen. In de wintermaanden kan het behoorlijk nat zijn met gemiddelde regenval van 95,3 mm in januari en 79,5 mm in november. De temperaturen zijn dan ook een stuk lager met een maximum temperatuur van 15,4°C in januari en 20,4°C in november. De beste periode om naar Bordeaux te gaan is dus van mei tot en met september, waarbij de temperaturen aangenaam zijn en de regenval laag.