Klimaat Brest

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Brest en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Brest

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Brest

Brest, gelegen in de regio Bretagne in Frankrijk, heeft een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat de winters mild zijn en de zomers koel, met het hele jaar door neerslag. In januari en december kan er veel regen vallen, met gemiddelde neerslaghoeveelheden van respectievelijk 126,8 en 124,1 millimeter. De temperaturen zijn in de wintermaanden nog steeds mild, met een maximumtemperatuur van 12,6 graden in januari. De beste periode om Brest te bezoeken als toerist is tussen mei en september, wanneer de temperaturen aangenamer zijn en er minder neerslag wordt verwacht. In juli is het bijvoorbeeld gemiddeld 20,8 graden met een gemiddelde neerslaghoeveelheid van 36,7 millimeter. De zomermaanden bieden ook hogere UV-indexen, met een maximum van 7,9 in juli. In de herfstmaanden neemt de neerslag toe, met een gemiddelde regenval van 106,9 millimeter in oktober. De temperaturen dalen lichtjes, maar zijn nog steeds aangenaam genoeg om te genieten van Brest's charmante straatjes en historische bezienswaardigheden. Tijdens de wintermaanden kan het weer onvoorspelbaar zijn en zijn de dagen korter, maar met milde temperaturen en bezienswaardigheden zoals de middeleeuwse kastelen in de omgeving, kan Brest het hele jaar door een magische bestemming zijn.