Klimaat Grenoble

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Grenoble en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Grenoble

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Grenoble

Grenoble, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, heeft een vochtig continentaal klimaat met warme zomers en koude winters. De beste tijd om Grenoble te bezoeken als toerist is in de zomermaanden, van juni tot en met augustus, wanneer de temperaturen gemiddeld tussen de 28 en 36 graden liggen en de UV-index hoog is. In deze maanden valt er relatief weinig regen en is er veel zonneschijn.

In de wintermaanden, van december tot en met februari, kan het erg koud worden met temperaturen onder de 15 graden. In deze periode valt er veel regen en sneeuw. Als winter- of skisportliefhebber is Grenoble echter een perfecte bestemming. De lente en herfst zijn mild met temperaturen tussen de 18 en 25 graden, maar er kan meer neerslag vallen. Kortom, Grenoble is het hele jaar door een mooie bestemming, maar voor de mooiste weeromstandigheden is het aan te raden om in de zomer te gaan.