Klimaat Le Havre

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Le Havre en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Le Havre

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Le Havre

La Havre, gelegen in het noordwesten van Frankrijk, heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen het hele jaar door. De zomers zijn relatief koel en de winters zijn mild. De gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 850 mm. De beste tijd om La Havre te bezoeken is van mei tot september wanneer de temperaturen iets warmer zijn en de regenval laag is.

De zomermaanden juli en augustus zijn de warmste maanden in La Havre, met een gemiddelde maximumtemperatuur van 25 graden en een gemiddelde regenval van 50 mm. De lente- en herfstmaanden zijn mild, met aangename temperaturen en af en toe wat regenval. De wintermaanden zijn over het algemeen mild, maar er kan af en toe een koude wind uit het noorden waaien. Het weer in La Havre heeft een gemiddelde windkracht van ongeveer 5-6.

Als je van plan bent om La Havre te bezoeken, is het aan te raden om warme kleding mee te nemen, zelfs in de zomer. Voor degenen die van plan zijn om de stad te verkennen of te wandelen, is de beste tijd om te reizen vanaf mei tot september wanneer de regenval laag is en de temperatuur aangenaam is. Er is veel te doen in La Havre, van het bezoeken van het stadscentrum tot het verkennen van de nabijgelegen stranden. Het weer in La Havre is over het algemeen mild en comfortabel, waardoor het een geweldige bestemming is voor het hele jaar door.