Klimaat Lyon

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Lyon en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Vochtigheidgrafieken voor Lyon

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Lyon

Lyon heeft een gematigd continentaal klimaat met warme zomers en koude winters. De beste tijd om Lyon te bezoeken is in de lente of de herfst, wanneer de temperaturen mild zijn en er minder regen valt. Van maart tot mei en van september tot november zijn de temperaturen gematigd, met een gemiddelde maximumtemperatuur tussen de 18 en 26 graden. De regenval is dan ook lager, wat zorgt voor aangename omstandigheden om de stad te verkennen. In de zomermaanden kan het erg heet worden, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 35 graden. Het is dan ook aan te raden om voldoende water mee te nemen en de schaduw op te zoeken. In de winter kan het behoorlijk koud worden, met temperaturen die soms onder het vriespunt dalen. Toch kan de stad dan ook zijn charme hebben, met kerstmarkten en winterse sferen.