Klimaat Marseille

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Marseille en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Marseille

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Marseille

Marseille, gelegen in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee, heeft een mediterraan klimaat met warme en droge zomers en milde winters. De zomermaanden van juni tot en met augustus zijn bijzonder aangenaam met temperaturen die gemiddeld tussen de 29 en 30 graden liggen en een lage kans op neerslag. In de maanden mei en september is het ook nog steeds warm en zonnig met temperaturen die gemiddeld rond de 24 graden schommelen. Als je Marseille als toerist wilt bezoeken, zijn de zomermaanden de beste periode om te gaan. In de wintermaanden kunnen er af en toe regenbuien vallen, terwijl de temperaturen gemiddeld rond de 15 graden liggen. Houd er wel rekening mee dat Marseille in de zomermaanden ook veel toeristen trekt, waardoor het druk kan zijn op de stranden en in de stad.