Klimaat Nantes

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Nantes en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Nantes

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Nantes

Nantes, gelegen aan de Loire in het westen van Frankrijk, heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en warme zomers. De beste periode om de stad te bezoeken is tussen juni en september, wanneer de temperaturen gemiddeld rond de 25 graden liggen en er weinig regen valt. \nIn de wintermaanden kan het regelmatig regenen en is het gemiddeld zo'n 10 graden, met af en toe uitschieters naar hogere temperaturen. De lente en herfst zijn overgangsperiodes waarin het weer wisselvallig kan zijn, maar de temperaturen liggen gemiddeld rond de 20 graden. Het is aan te raden om in deze seizoenen een paraplu mee te nemen en een jas voor de koelere avonden. Voor wie de zomerse drukte wil vermijden, kan een bezoek aan Nantes in het voor- of najaar ook zeker de moeite waard zijn.