Klimaat Nice

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Nice en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Nice

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Nice

Nice, gelegen aan de Franse Rivièra, biedt het hele jaar door een mild klimaat. De wintermaanden zijn relatief zacht met een gemiddelde maximum temperatuur van 15-17 graden. De kans op regen is echter groter, vooral in november en december, met gemiddeld meer dan 80 millimeter regen per maand. De zomermaanden zijn warm en zonnig, met een gemiddelde maximum temperatuur van 27-30 graden en weinig regenval. Juni en juli zijn de droogste maanden met gemiddeld minder dan 30 millimeter regen. De beste tijd om Nice te bezoeken als toerist is tijdens de lente en vroege zomer, van maart tot juni, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de kans op regen laag is. Voor degenen die van de warmte houden, zijn juli en augustus ook een goede keuze, maar houd er rekening mee dat het er dan wel drukker kan zijn.