Klimaat Parijs

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Parijs en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Parijs

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Parijs

Parijs is een stad met een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn warm en aangenaam met temperaturen die kunnen oplopen tot 33,7°C in augustus. De winters zijn mild met een gemiddelde maximumtemperatuur van 12,8°C in januari. Regenval is verspreid over het hele jaar, maar de maanden mei en december zijn het natst met respectievelijk 82,3mm en 80,5mm gemiddelde regenval. De beste periode om als toerist naar Parijs te gaan is van eind maart tot begin juni en van september tot november. In deze maanden zijn de temperaturen mild en zijn er minder toeristen dan in de zomermaanden. Ook is er in deze periode minder regenval dan in de wintermaanden.