Klimaat Reims

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Reims en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Vochtigheidgrafieken voor Reims

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Reims

Reims, gelegen in het noordoosten van Frankrijk, heeft een gematigd zeeklimaat met warme zomers en koude winters. De beste tijd om de stad te bezoeken is tussen mei en september, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er minder regen valt. In mei en juni kunnen bezoekers genieten van temperaturen tussen de 20 en 31 graden, terwijl in juli en augustus de temperaturen kunnen oplopen tot 34 graden. In september daalt de temperatuur weer tot gemiddeld 28 graden. De regenval in Reims is redelijk gelijkmatig verdeeld over het jaar, maar de maanden januari, december en maart zijn over het algemeen het natst met gemiddelde regenval van respectievelijk 72. 2 mm, 81. 3 mm en 53. 0 mm. De droogste maanden zijn juni en juli, met gemiddelde regenval van 62. 7 mm en 55. 3 mm. Het UV-indexniveau is het hoogst in juli en augustus met respectievelijk 7. 6 en 7. 1. Het laagste UV-indexniveau is in december en januari met 0. 5 en 0. 6. Over het algemeen is Reims een mooie stad om te bezoeken, vooral in de zomermaanden.