Klimaat Rijsel

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Rijsel en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Windgrafieken voor Rijsel

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Rijsel

Lille heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en warme zomers. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen de 11,9 graden in januari en 31,1 graden in augustus. De regenval is matig gedurende het hele jaar, met een piek van bijna 60 mm in augustus en december en een laagtepunt van ongeveer 30 mm in april. De beste periode om naar Lille te komen is in de zomermaanden, van juni tot en met augustus, als de temperatuur het warmst is en de regenval laag. In de herfst en de lente is het nog steeds aangenaam, maar kan het soms regenachtig zijn. Als je de kou wilt vermijden, is het beter om niet in de winter naar Lille te gaan. Ondanks het wisselvallige weer is Lille een prachtige stad om te verkennen, met talloze historische bezienswaardigheden en gezellige straatjes om te ontdekken.