Klimaat Rodez

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Rodez en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Rodez

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Rodez

Rodez ligt in het zuiden van Frankrijk en heeft een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn droog en warm, terwijl de winters koel en nat zijn. De beste periode om Rodez te bezoeken is van juni tot september, wanneer de temperaturen hoog zijn en de regenval minimaal is.

In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 34,6 graden in juli en augustus. De zon schijnt dan volop, met een maximum UV-index van 8,7. De winters zijn koeler, met een maximumtemperatuur van 14,6 graden in januari. In de wintermaanden valt er gemiddeld veel regen, met een piek in december van 105,6 millimeter. Vanwege de regen is de lente een goede tijd om de stad te bezoeken, met aangename temperaturen in maart en april en minder regen dan in de wintermaanden.