Klimaat Saint-Étienne

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Saint-Étienne en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Saint-Étienne

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Saint-Étienne

Saint-Étienne in Frankrijk heeft een gematigd klimaat met vier seizoenen. De zomers zijn warm en de winters zijn mild, met af en toe sneeuwval. De beste tijd om Saint-Étienne te bezoeken als toerist is van mei tot september, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en het regenseizoen voorbij is. In mei en juni zijn de temperaturen mild en is er minder regen dan in de zomermaanden. Juli en augustus zijn de warmste maanden van het jaar met temperaturen tot 34,9 graden en een gemiddelde regenval van bijna 100 millimeter. In september is het nog steeds aangenaam met temperaturen tot 30,4 graden en minder regen. In de wintermaanden is het vaak kouder en is er meer regen en sneeuwval. Januari is de koudste maand met een maximumtemperatuur van 13,1 graden en een gemiddelde regenval van 74,6 millimeter. Februari en maart zijn mildere maanden met temperaturen tot respectievelijk 16,7 en 20,1 graden.