Klimaat Straatsburg

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Straatsburg en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Straatsburg

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Straatsburg

Strasbourg in Frankrijk kent een gematigd klimaat met koude winters en warme zomers. De beste periode om als toerist naar Strasbourg te gaan is van mei tot en met september, wanneer de temperaturen het hoogst zijn en er minder regen valt. In de maanden juni, juli en augustus kan het wel erg warm worden met temperaturen boven de 30 graden. In de wintermaanden kan het flink koud worden met temperaturen onder het vriespunt en een gemiddelde neerslag van meer dan 80 millimeter per maand. In de herfst en winter kan er ook mist ontstaan in de ochtend. De regenval is het hele jaar door vrij gelijkmatig verdeeld en kan soms intens zijn, vooral in de maanden mei en juni. De UV index is laag in de wintermaanden en neemt toe naarmate de zomer nadert. In de zomermaanden kan de UV index oplopen tot boven de 7. We raden aan om tijdens een bezoek aan Strasbourg altijd een goede zonnebrandcrème mee te nemen.