Klimaat Toulon

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Toulon en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Toulon

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Toulon

Toulon ligt aan de zuidkust van Frankrijk en heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild en regenachtig zijn. In de zomermaanden juli en augustus zijn de temperaturen het hoogst, met een maximum temperatuur van ongeveer 30 graden. De luchtvochtigheid kan in deze periode ook hoog zijn. De beste periode om Toulon te bezoeken als toerist is in de lente of herfst. In de maanden maart, april en mei is het gemiddeld zo'n 20 graden en is er minder kans op regen dan in de herfstmaanden. In de wintermaanden kan het soms flink regenen in Toulon, met name in de maanden november en december. De temperaturen liggen dan tussen de 16 en 20 graden. De zon schijnt in de winterperiode wel minder dan in de zomermaanden. In januari en februari is er nog steeds kans op regen, maar de temperaturen beginnen alweer iets omhoog te kruipen. In de maand februari is er tevens meer kans op zon, met een maximum UV index van 2. 7. Over het algemeen kan gesteld worden dat Toulon het hele jaar door een aangenaam klimaat heeft, waarbij de temperaturen zelden onder het vriespunt komen.