Klimaat Toulouse

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Toulouse en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Toulouse

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Toulouse

Toulouse, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De zomermaanden, van juni tot en met augustus, zijn de warmste maanden met temperaturen die kunnen oplopen tot 35 graden. In deze periode is het echter wel droog met weinig regen en een gemiddelde luchtvochtigheid van 50%. De beste periode om Toulouse te bezoeken is in het voor- of najaar wanneer de temperatuur aangenaam is en er minder toeristen zijn. In het voorjaar, van maart tot en met mei, zijn de temperaturen mild met gemiddelde regenval. In het najaar, van september tot en met november, blijft het nog steeds aangenaam met minder kans op regen. In de winter kan het weer onvoorspelbaar zijn met af en toe koude periodes en regenachtige dagen.