Klimaat Verdun

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Verdun en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Verdun

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Verdun

Verdun, gelegen in het noordoosten van Frankrijk, heeft een gematigd zeeklimaat met milde winters en warme zomers. De gemiddelde maximumtemperatuur in januari is 11. 0°C en in juli is dit 32. 6°C. Het regent redelijk veel in Verdun, met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van ongeveer 825 mm. De natste maanden zijn juni, juli en december, terwijl de droogste maand oktober is. De beste tijd om Verdun te bezoeken is in de lente en de herfst. De maanden maart, april, mei, september en oktober hebben aangename temperaturen en minder regenval in vergelijking met de zomermaanden. Voor degenen die van warmte houden, is de zomer ook een optie, maar houd er dan wel rekening mee dat het mogelijk erg druk kan zijn met toeristen.