Klimaat Athene

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Athene en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Athene

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Athene

Athene heeft een mediterraan klimaat met hete en droge zomers en zachte en natte winters. De zomermaanden zijn van juni tot augustus en hebben temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 35 graden. In deze maanden is het droog met gemiddeld minder dan 10 mm neerslag per maand. De beste periode om Athene te bezoeken is in de lente, van maart tot en met mei, en in de herfst, van september tot en met november. Dit zijn de maanden met aangename temperaturen, weinig neerslag en een gemiddelde UV-index. In deze periodes zijn de temperaturen ideaal voor sightseeing en buitenactiviteiten. De gemiddelde regenval in Athene is het hoogst in december met 65,6 mm en het laagst in juli met slechts 5 mm. Houd er rekening mee dat de zon in Athene altijd schijnt, dus het is belangrijk om bescherming tegen de zon te gebruiken, zelfs in de wintermaanden.