Klimaat Corfu-stad

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Corfu-stad en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Corfu-stad

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Corfu-stad

Corfu, gelegen in het noorden van Griekenland, heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De beste tijd om dit eiland te bezoeken is tussen mei en september, wanneer de temperaturen gemiddeld tussen de 24.4°C en 30.0°C liggen en de regenval minimaal is. De maanden juni en juli zijn het droogst met gemiddeld slechts 8. 6 mm en 12.3 mm regenval. Vanaf oktober begint de herfst en neemt de kans op regen toe, met een gemiddelde van 190.2 mm in oktober en 275.2 mm in november. De wintermaanden, van december tot februari, zijn het natst met gemiddeld meer dan 150 mm aan regen per maand. De gemiddelde temperaturen liggen dan tussen de 16.0°C in januari en 16,8°C in februari. In de lente, van maart tot mei, zijn de temperaturen nog aangenaam en begint de natuur weer te bloeien. De maand maart is met gemiddeld 119. 5 mm regenval de droogste lente maand, terwijl in mei de temperaturen al oplopen tot 24.4°C en er slechts 52.4 mm regenval is. Kortom, Corfu is een geweldige bestemming om te bezoeken in de zomermaanden, maar met de juiste kleding kan je het hele jaar door genieten van de natuurlijke schoonheid van dit eiland.