Klimaat Heraklion

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Heraklion en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Heraklion

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Heraklion

Candia, een prachtige locatie op het eiland Kreta in Griekenland, heeft een mediterraan klimaat met warme en droge zomers en milde winters. De beste periode om Candia te bezoeken als toerist is van eind mei tot en met september. In deze maanden kan je genieten van het warme en zonnige weer met gemiddelde temperaturen van boven de 28 graden. In de wintermaanden kan het op Candia flink regenen en kan het weer wat onvoorspelbaarder zijn. De maanden december en januari zijn de natste maanden, met gemiddelde regenval van boven de 80 mm. De temperaturen in de wintermaanden variëren tussen de 19 en 25 graden. In de zomermaanden kan het soms ook behoorlijk waaien met een maximum windkracht van 4. 0. De UV index is vooral in juli en augustus hoog, dus het is belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Kortom, Candia is een heerlijke bestemming voor een zonvakantie in de zomermaanden.