Klimaat Kalamata

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Kalamata en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Neerslaggrafieken voor Kalamata

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Kalamata

Kalamata, een stad in het zuidwesten van Griekenland, heeft een mediterraan klimaat met droge en hete zomers en milde en natte winters. In de zomermaanden juli en augustus kunnen de temperaturen oplopen tot wel 34 graden, terwijl de temperaturen in de wintermaanden zelden onder de 10 graden komen. De beste periode om Kalamata te bezoeken als toerist is van eind mei tot begin oktober, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de regen minimaal is. De maanden juni en september zijn over het algemeen iets koeler dan juli en augustus en hebben ook minder drukte. In de wintermaanden, van november tot en met maart, kan er flink wat regen vallen en is het minder aangenaam om buiten te zijn. Toch kan Kalamata in deze periode ook heel mooi zijn, bijvoorbeeld tijdens de bloesemperiode in februari en maart.