Klimaat Kos

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Kos en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Zongrafieken voor Kos

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Kos

Kos, een eiland in Griekenland, heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De beste periode om naar Kos te gaan als toerist is tussen mei en september, wanneer de temperaturen oplopen tot tussen de 24 en 29 graden en de regenval minimaal is. In de zomermaanden juli en augustus valt er vrijwel geen regen en is het gemiddeld maar 0,2 mm. De UV index is in deze periode ook hoog, tussen de 9. 5 en 9. 7, dus zorg dat je goed beschermd bent tegen de zon. In de wintermaanden zijn de temperaturen aangenaam, maar er kan wel meer regen vallen. De maanden november en december hebben gemiddeld de meeste neerslag, tussen de 134. 1 en 227. 3 mm, terwijl januari het koudst is met een maximumtemperatuur van 17. 4 graden. Ook de windkracht kan in deze maanden toenemen, met maximaal 7. 0 in januari. Toch zijn er ook in de wintermaanden nog genoeg zonnige dagen met een gemiddelde UV index van 2. 0 tot 4. 0. Kortom, Kos is het hele jaar door een mooie bestemming, maar de beste periode om te genieten van zon, zee en strand is tussen mei en september.