Klimaat Lefkada

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Lefkada en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Lefkada

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Lefkada

Lefkada, gelegen aan de westkust van Griekenland, heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De beste periode om naar Lefkada te gaan als toerist is van mei tot en met september wanneer de temperatuur tussen de 24 en 30 graden ligt met weinig regenval en veel zonneschijn. In de maanden juli en augustus kan het wel erg warm worden met een maximum temperatuur van 29. 3 en 30. 4 graden, maar de gemiddelde regenval is in deze maanden minimaal. In de wintermaanden kan er veel regen vallen in Lefkada, met name in de maanden november en december met gemiddeld 244. 0 en 206. 2 mm neerslag. De temperaturen liggen dan tussen de 16 en 17 graden en het kan erg winderig zijn met een maximum windkracht van 5 tot 6. Ook de UV-index is dan laag met 1. 7 in december. Het is in deze maanden dan ook minder aantrekkelijk om naar Lefkada te gaan als toerist.