Klimaat Samos

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Samos en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Samos

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Samos

Samos, gelegen in het oosten van Griekenland, heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De beste periode om naar Samos te gaan is van mei tot en met september, wanneer de temperaturen tussen de 26. 5 en 32. 9 graden liggen en de regenval minimaal is. In deze periode is er ook de minste kans op wind, met een gemiddelde maximum windkracht van 5. 0. Tijdens de wintermaanden kan het behoorlijk regenachtig zijn op Samos, met gemiddelde regenval tussen de 111. 9 en 296. 0 millimeter per maand. De temperaturen liggen tussen de 17. 0 en 18. 9 graden, waardoor het nog steeds mild is in vergelijking met andere Europese steden in de winter. De UV index is echter lager dan in de zomermaanden, met een maximum van 2. 5 in januari en 1. 9 in december. Als je van plan bent om in de winter naar Samos te gaan, is het raadzaam om een regenjas mee te nemen en voorbereid te zijn op winderige omstandigheden.