Klimaat Glasgow

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Glasgow en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Windgrafieken voor Glasgow

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Glasgow

Glasgow, gelegen in het Verenigd Koninkrijk, heeft een gematigd zeeklimaat. De stad staat bekend om zijn milde temperaturen gedurende het hele jaar. De zomers zijn over het algemeen mild en aangenaam, met gemiddelde maximumtemperaturen van 19.8°C in juni en 21.8°C in juli. De winters zijn over het algemeen koel, maar niet extreem koud, met gemiddelde minimumtemperaturen van 4.4°C in februari en 5.9°C in december.

Wat betreft neerslag, Glasgow heeft het hele jaar door regelmatige regenval. De maanden met de meeste regen zijn oktober, december en januari, met gemiddelde neerslaghoeveelheden van respectievelijk 62.3 mm, 56.9 mm en 54.3 mm. De maanden met de minste regen zijn april en mei, met respectievelijk 25.4 mm en 32.1 mm.

Voor toeristen is de beste periode om Glasgow te bezoeken waarschijnlijk tijdens de zomermaanden, wanneer het weer het meest aangenaam is. De maanden juni, juli en augustus bieden de hoogste temperaturen en relatief lage regenhoeveelheden. Dit is een uitstekende tijd om te genieten van de prachtige parken en tuinen van de stad, zoals het Glasgow Green en het Kelvingrove Park.

Het is echter belangrijk om te weten dat het weer in Glasgow vrij onvoorspelbaar kan zijn, zelfs tijdens de zomermaanden. Het is raadzaam om altijd wat warmere kleding en een paraplu mee te nemen, ongeacht het seizoen.