Klimaat Bari

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Bari en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Klimaat grafieken voor Bari

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Bari

Bari, gelegen in het zuiden van Italië, heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De temperaturen in januari en februari liggen tussen de 16. 2 en 18. 1 graden. De regenval is hoog in deze periode met gemiddeld 59. 1 mm in januari en 68. 7 mm in februari. Maar vanaf maart neemt de regenval af, terwijl de temperaturen stijgen naar 20 graden. Mei is de beste maand om Bari te bezoeken met maximale temperaturen van 26. 4 graden en een relatief lage regenval van 47. 0 mm. De zomermaanden van juni tot augustus zijn ook aangenaam met temperaturen die variëren tussen de 32 en 34 graden en een gemiddelde regenval van minder dan 30 mm. September is de natste maand met gemiddeld 50. 7 mm regen en maximale temperaturen van 30. 9 graden. In de herfst- en wintermaanden kan het regenachtig zijn, dus reizigers moeten voorbereid zijn op hogere regenval en lagere temperaturen.