Klimaat Catania

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Catania en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Temperatuurgrafieken voor Catania

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Catania

Catania, gelegen aan de oostkust van Sicilië, heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De beste periode om Catania te bezoeken als toerist is van mei tot en met september, wanneer de temperaturen gemiddeld tussen de 25 en 33 graden liggen en er relatief weinig neerslag valt. Juni, juli en augustus zijn de warmste maanden met een maximumtemperatuur van rond de 32 graden en een gemiddelde regenval van slechts 11 tot 15 millimeter per maand. In de wintermaanden, van december tot en met februari, koelt het af tot maximaal 18 graden en kan er meer neerslag vallen. De UV-index in Catania is hoog gedurende het hele jaar, met pieken in juni en juli tot wel 9. 3 en 9. 5. Toeristen wordt aangeraden om zich te beschermen tegen de zon met zonnebrandcrème en beschermende kleding, vooral in de zomermaanden. De windkracht in Catania is meestal niet hoger dan 5. 0 en kan vooral in de wintermaanden toenemen. Neerslag is het hele jaar door mogelijk, maar valt het minst in de zomermaanden. In oktober en november kan er veel regen vallen, dus toeristen die in deze maanden Catania bezoeken, moeten rekening houden met nat weer.