Klimaat Florence

Bekijk hier de gemiddelde neerslag, temperatuur, zonuren, UV index, luchtvochtigheid en wind per maand voor Florence en bepaal wat de beste reistijd voor jou is.

Vochtigheidgrafieken voor Florence

De hierboven getoonde klimaatgemiddelden zijn gebaseerd op weerwaarnemingen van de voorgaande tien jaar. Hiervoor is gekozen om wereldwijd een goed beeld te kunnen geven van het weer dat je in het huidige (snel veranderende) klimaat per maand ongeveer kan verwachten. Het 10-jaarsklimaatgemiddelde wordt elk jaar bijgewerkt.

Beste reistijd voor Florence

Florence in Italië heeft een mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters. De beste periode om Florence te bezoeken als toerist is van mei tot en met september, wanneer de temperatuur aangenaam is en er relatief weinig neerslag valt. In juni, juli en augustus kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 30 graden en is het belangrijk om voldoende te hydrateren en zonnebrandcrème te gebruiken. In de wintermaanden kan het regenachtig en koud zijn, met temperaturen die dalen tot onder de 10 graden. Het hoogtepunt van de toeristische activiteit in Florence is in de lente en de zomer, wanneer bezoekers kunnen genieten van de prachtige architectuur, kunstwerken en het heerlijke Italiaanse eten.